Det är sommar och vi ska grilla korv! I kväll serverar vi ostfrankfurter med massor av läckra grönsaker, blandade med pasta i en underbar sallad! Förutom pasta fyller vi salladsskålen med rödlök, tomat, spenat, basilika och vitlök, som vi blandar med en krämig vitlöksdressing. Vi grillar korv, zucchini och majs, och så är maten klar! Om det skulle bli rester smakar salladen också supergott dagen efter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Zucchini
1
Farfalle
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Tomat
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Vitlöksklyfta
250
Ostfrankfurter
2
Vitlöksflörter
1
Majskolv
1
Basilika
½
Rödlök
½
Salt (steg 5)
Smör (steg 6)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft) om du inte ska grilla. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär zucchini på längden i 1 cm tjocka skivor. Ta bort blast och halvera majskolv. Skär rödlök [1/2, 2P] i 2 cm breda klyftor. GRILLTIPS: Låt roten vara kvar på rödlök när du skär dem i klyftor, så håller de ihop på grillen.
Placera zucchini, majs och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills de har fått färg och är mjuka. PÅ GRILLEN: Blanda zucchini, majs och rödlök med lite olivolja*, salt*, och peppar*. Placera dem direkt på grillen och grilla rödlök i 8-10 min, och majs och zucchini i 10-15 min, eller tills zucchinin och rödlöken är mjuka och har små svarta fläckar. Vänd efter halva tiden.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 12-13 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet, skölj pastan under kallt vatten* och lägg tillbaka i kastrullen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek korv i 5-7 min eller tills genomstekta. PÅ GRILLEN: Grilla korvar i 8-10 min, eller tills skinnet börjar spricka, vänd ofta.
Skär tomat i 2 cm stora bitar. Skölj och grovhacka spenat [1/2 påse, 2P]. Grovhacka basilika.Finhacka eller pressa vitlök. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], majonnäs, Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* i en stor skål. Blanda ner pasta, rödlök, tomat, spenat, basilika och vitlök.
Lägg upp pastasallad på tallrikar. Toppa med rostade grönsaker och korv. Lägg en klick smör* på majsen.