topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillkorv med löksky

Grillkorv med löksky

potatismos och lila morot

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta svingoda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - grillkorv ihop med lent potatismos, ångkokta lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

1

Morot

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Timjan

250

Korv

1

Bladpersilja

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

½

Vatten

Socker

¼

Salt

2

Mjölk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)116 kcal
Energi (kJ)486 kJ
Fett9.88 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater4.92 g
varav socker2.8 g
Protein1.03 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skär oskalade morötter i halvmånar. Grovhacka persilja. Koka potatisen i 10-15 min, eller tills bitarna är mjuka.

Ångkoka morötter
2

Lägg morötterna i en sil eller en ånginsats och sätt över kastrullen när det återstår ca 5 min av potatisens tillagningstid. Sätt på ett lock och fortsätt koka resterande tid. Lägg morötterna i en skål och täck över så de behåller värmen. Häll av potatisen och lägg sedan tillbaka den i kastrullen. Mosa med smör*, mjölk*, salt* och hälften av persiljan till ett slätt mos.

Stek korv
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme medan potatisen kokar. Stek korvarna i 10-12 min, vänd då och då tills de har fått jämn färg och är genomstekta.

Karamellisera lök
4

Skiva rödlök tunt. Finhacka timjanbladen (kasta stjälkarna). Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre stekpanna. Fräs löken i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Tillsätt balsamvinäger, timjan och en nypa socker* och blanda väl. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills löken karamelliserat och är mörk och klibbig.

Koka löksås
5

Tillsätt rödvinsås och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till pannan. Låt koka i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela potatismos, ångkokta morötter och grillkorv mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.