Låt oss fresta med en snabblagad thailändsk currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och lime som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
1
Koriander
1
Morot
1
Ekologisk lime
280
Kycklinginnerfilé
150
Jasminris
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
1
Chiliflakes
1
Citrongräs
2
Vitlöksklyfta
200
Kokosmjölk
3
Vatten
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Överför till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär paprika i tunna strimlor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Grovhacka koriander. Ansa och skala det yttersta torra bladen från citrongräset. Banka det med baksidan av en träslev för att frigöra eteriska oljor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3-4 min, eller tills de har mjuknat. Tillsätt currypasta, vitlök, citrongräs och limezest och koka i 1 min, eller tills det doftar ljuvligt. TIPS: Oroa dig inte för citrongräset, den plockas bort innan servering.
Tillsätt kokosmjölk och kyckling. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat lite. Plocka bort citrongräs och släng. Smaksätt med chili flakes, salt* och peppar*. TIPS: Om barnen inte tycker om stark mat, kan ni krydda med chili flakes på er egen portion. De är ganska starka!
Lägg upp jasminris i skålar. Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.