topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gul kycklingcurry

Gul kycklingcurry

med jasminris och stekta grönsaker

Låt oss fresta med en snabblagad currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och vitlök som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och servera med fluffigt jasminris, sen har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

150 g

Jasminris

1 st

Morot

1 st

Paprika

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

250 ml

Kokosmjölk

1 g

Chiliflakes

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citrongräs

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3275 kJ
Energi (kcal)783 kcal
Fett34.3 g
varav mättat21.6 g
Kolhydrater73.7 g
varav socker11.3 g
Protein42.9 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4–5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg över på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skär paprika i tunna strimlor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka koriander.

Banka citrongräs med en träsked. 

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.

Stek morot och paprika i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt currypasta, vitlök och citrongräs och stek i 1 min, eller tills väldoftande.

TIPS: Citrongräset plockas bort innan servering.

Laga kycklingcurry
5

Tillsätt kokosmjölk och kyckling till stekpannan.

Sjud i 2–3 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Smaka av med en generös skvätt limesaft, chiliflakes, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Plocka bort citrongräs.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander.

Pressa eventuellt över saft från resterande limeklyftor.