Låt oss fresta med en snabblagad currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och vitlök som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och servera med fluffigt jasminris, sen har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
150 g
Jasminris
1 st
Morot
1 st
Paprika
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
250 ml
Kokosmjölk
1 g
Chiliflakes
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citrongräs
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4–5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Skär paprika i tunna strimlor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Grovhacka koriander.
Banka citrongräs med en träsked.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.
Stek morot och paprika i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt currypasta, vitlök och citrongräs och stek i 1 min, eller tills väldoftande.
TIPS: Citrongräset plockas bort innan servering.
Tillsätt kokosmjölk och kyckling till stekpannan.
Sjud i 2–3 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Smaka av med en generös skvätt limesaft, chiliflakes, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Plocka bort citrongräs.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander.
Pressa eventuellt över saft från resterande limeklyftor.