Enkelt recept på hemlagad thaicurry med kyckling, morot och schalottenlök. Den goda smaken kommer från gul currypasta och goan xacuti kryddmix som du kokar samman med kokosmjölk. Servera med jasminris och toppa med salladslök och knapriga jordnötter, en mumsig detalj barnen brukar gilla.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Goan Xacuti
300
Strimlad kycklinglårfilé
1
Morot
60
Spenat
150
Jasminris
1
Salladslök
20
Jordnötter
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
1
Schalottenlök
125
Kokosmjölk
Finhacka schalottenlök. Skär oskalad morot i 1 cm breda halvmånar. Skiva salladslök tunt. Skär kyckling i 2 cm stora bitar.
Koka upp en stor kastrull med vatten* och 1/4 tsk salt*. Tillsätt ris när vattnet börjar koka. Koka riset i 12 min. Häll av vattnet i en sil.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs schalottenlök och morotsbitar 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt kyckling och stek i 4-5 min tills den är klar. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Rör ner currypasta och goan xacuti och fräs i 1-2 min. Tillsätt kokosmjölk, rör om och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 4-5 min.
Medan curryn sjuder, grovhacka jordnötter. När det återstår 1 min av curryns koktid, rör ner spenat och låt slokna. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela jasminris och gul thaicurry mellan era tallrikar. Garnera med salladslök och jordnötter, och hugg in.