En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en syrlig äppelslaw med vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500 g
Potatis
150 g
Strimlad salladsmix
250 g
Skivad fläskkotlett
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Äpple
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.
Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuk.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Vispa ägg i en skål.
Blanda panko och salt i en ny skål.
Krydda kött med en nypa salt, och vänd det i ägg och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så att köttet inte fastnas i pannan. Stek i omgångar vid behov.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Blanda äpple, salladsmix, aioli och en nypa salt och peppar i en skål.
Lägg upp kött, potatis och äppelslaw på tallrikar.