topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllene fläskkotlett

Gyllene fläskkotlett

med ugnsrostad potatis och äppelslaw

En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en syrlig äppelslaw med vitlök.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

250 g

Skivad fläskkotlett

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3023 kJ
Energi (kcal)723 kcal
Fett35.4 g
varav mättat6 g
Kolhydrater65.8 g
varav socker12.8 g
Protein36.5 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuk.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera kött
2

Vispa ägg i en skål.

Blanda panko och salt i en ny skål.

Krydda kött med en nypa salt, och vänd det i ägg och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så att köttet inte fastnas i pannan. Stek i omgångar vid behov.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tärna äpple
4

Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äppelslaw
5

Blanda äpple, salladsmix, aioli och en nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och äppelslaw på tallrikar.