Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, lime och rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Briochebröd
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½
Mynta
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
1
Ekologisk lime
500
Potatis
60
Salladsmix
200
Halloumi
1
Rödlök
1
Salladslök
4
Socker (steg 3)
1
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis till pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min.
Skiva rödlök och salladslök tunt. Finhacka gurka och myntablad [1/2 påse, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skölj salladsmix.
Hetta upp socker* [4 tsk | 8 tsk], vitvinsvinäger och vatten* [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och sjud i ca 2 min.
Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften. Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök. Låt sirapen svalna och häll den sedan över grönsakerna, såväl som en skvätt limejuice.
Värm upp briochebullar hela i ugnen i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida.
Dela briochebullar och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumi och gurksalsa. Servera med pommes och limeklyftor vid sidan av.