topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin- och bönbowl

Hoisin- och bönbowl

med färsk avokado och chili- och cashewtopping

Ikväll gör vi en underbar bönbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka ris tillsammans med vitlök. Medan riset kokar gör vi en knaprig chili- och cashewtopping med honung, lime och chili. Vi steker vi kidneybönor med hoisinsås, sojasås och honung. Sedan bygger vi vår bowl med ris, bönor, sockerärtor och avokado, och så toppar vi med sesammajonnäs och chili- och cashewtopping.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Sesam
Soja
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½

Lime

1

Avokado

1

Vitlöksklyfta

1

Kidneybönor

20

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

½

Chiliflakes

25

Honung

30

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Sockerärtor

50

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

150

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 4)

2

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)877 kcal
Energi (kJ)3671 kJ
Fett40.6 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater94 g
varav socker21 g
Protein19.2 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror 
2

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked. Skär avokado i tunna skivor.

Skölj kidneybönor i en sil under kallt vatten.

Grovhacka cashewnötter.

Halvera sockerärtor på längden. 

Gör cashewtopping
3

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek cashewnötter i 3-4 min, tills lättrostade.

Ta stekpannan av värme och rör i chili [1/2 paket, 2P]. Låt svalna något och rör sen i limejuice [½ msk | 1 msk] och hälften av honungen. Smaka av med salt och peppar och lägg över till en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kidneybönor
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme igen och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kidneybönor i 1-2 min.

Sänk till låg värme och rör i hoisinsås, sojasås, vatten [2 msk | 4 msk] och resterande honung. Sjud i 1-2 min, tills uppvärmt. Ta av från värme.

Krydda sockerärtor
5

Blanda sockerärtor, en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar.

Toppa med kidneybönor, sockerärtor och avokado.

Krydda avokado med en nypa salt.

Ringla över sesammajonnäs och placera cashewtopping i mitten.