Aaah, visste väl att detta recept skulle väcka din nyfikenhet! Visst låter det spännande med kycklingköttbullar smaksatta med citrongräs som glaserats i hoisinsås? Ihop med fräsch kålsallad smaksatt med en frisk dressing med asiatiska smaker är det en intressant middag du bjuder familjen på, och det är ju lite halva grejen med en matkasse; att utforska och testa nya smaker, inte sant? Och du - vi lovar, det är riktigt gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Kålmix
30
Hoisinsås
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250
Kycklingfärs
1
Vitlöksklyfta
1
Citrongräs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Lime
Gurka
1
Gurka, piccolo
1
Koriander
1
Röd chili
20
Jordnötter
1
Ägg
¼
Salt
1
Socker
Finhacka vitlök. Hacka citrongräs väldigt fint. Blanda vitlök, citrongräs, kycklingfärs, panko, ägg*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* i en bunke. TIPS: Citrongräs är väldigt fibröst så se till att hacka det extra fint.
Rulla ca 1 msk färs med fuktiga händer till en liten köttbulle och lägg den på en tallrik. Fortsätt rulla resten av färsen - det blir ca 5 st/person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullarna i 10-12 min tills de är fått fin yta och är genomstekta. Lägg på en ren djup tallrik eller i en bunke. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Riv limezest. Dela limen på hälften och skär den ena halvan i klyftor.Grovhacka gurka, koriander och jordnötter. Kärna ur och finhacka chili. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.
Blanda juice från en halv lime med sojasås, socker*, en skvätt olivolja*, limezest och hälften av koriandern i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt salladsmixen och gurka. Vänd salladen precis innan servering.
När alla kycklingbullar är färdigstekta, häll över hoisinsås och rör om.
Fördela kålsallad och hoisinglaserade kycklingbullar mellan era tallrikar. Garnera med chili (stark!), jordnötter, resterande koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.