Honungs- och srirachaglaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och srirachaglaserad kyckling

Honungs- och srirachaglaserad kyckling

med regnbågspommes och ranchsås

Kvällens välsmakande recept bjuder på både hetta och sötma i perfekt kombination! Vi rostar regnbågspommes i form av potatis, rödbeta och morot och bryner cajunkryddad kyckling, som vi sedan vänder i en smakrik honungs- och srirachaglaze. En enkel sallad med äpple och spenat och hemmagjord ranchdressing på majonnäs, gräddfil och vitlök fulländar middagsupplevelsen.

Taggar:
Glutenfri
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

280 g

Kycklinginnerfilé

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

300 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

2 st

Rödbeta

1 st

Morot

60 g

Spenat

1 st

Äpple

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till sås

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2697 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett25 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater67.3 g
varav socker35.6 g
Protein40.2 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta, morot och potatis (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda ranchsås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda majonnäs, gräddfil, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, spenat och salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja precis innan servering.

Laga srirachasås
4

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Tillsätt sriracha, honung, ketchup, vatten och salt. Vispa tills slätt och håll varmt tills servering.

Stek kyckling
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med Ay Cajun-ba och en nypa salt.

Stek i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Vänd kyckling i srirachasås precis innan servering.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, regnbågspommes och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling med resterande glaze.

Servera med ranchsås.