Skruva upp volymen på din favoritmusik, ta en svängom fram till spisen och laga denna spännande och fräscha vegemåltid med asiatisk touch. Låt halloumi glaseras i en härlig honungsmarinad med smak av både sötma, sälta och syra och ett trevligt sting från ingefära. Servera med frisk sallad gjord på spetskål, salladslök och chili, och som fått extra uppmärksamhet genom en skvätt lime och finhackad koriander for en autentisk asiatisk smakbild. Toppa med knapriga cashewnötter och du har en underbar festmåltid att hugga in på!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
25
Ketchup
1
Koriander
1
Röd chili
1
Morot
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
200
Spetskål
½
Ingefära
1
Salladslök
20
Jordnötter
10
Sesamfrön
200
Halloumi
1
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
1
Lime
Finstrimla spetskål och lägg i en bunke. Krydda med en nypa salt* och massera kålen med händerna tills den har blivit mjuk.
Skala och skär (eller riv) morot i tändstickstunna stavar. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Grovhacka salladslök. Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili. Dela lime i klyftor. Lägg alla grönsaker och chilin i samma bunke som kålen, pressa över en skvätt limejuice och blanda runt.
Grovhacka cashewnötter.
Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, soja, honung, ketchup och juice från den återstående limen i en skål. Tillsätt sesamfrön till glazen och rör om.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Skär halloumi i 1 cm breda stavar och stek dem i 2-3 min. Tillsätt glazen och stek i ytterligare 1-2 min tills den tjocknat.
Fördela salladen på frisk spetskål och den honungsglaserade halloumin mellan era tallrikar. Strö över hackade cashewnötter, och hugg in.