Korv med bröd är en favorit som alltid går hem. Dagens variant är en både matigare och lyxigare version av klassikern med ketchup och senap. Vi serverar vår stekta korv i varma bröd med senapsmajonnäs och karamelliserad lök, hemmagjorda pommes och en fantastisk sallad med rucola, päron, citronsaft och rostade hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
320 g
Korv
1 st
Lök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
300 g
Potatis
40 g
Rucola
1 st
Päron
20 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Citron
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min. eller tills gyllene och mjuka.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skölj rucola.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Grovhacka hasselnötter.
Blanda majonnäs och senap i en liten skål och ställ åt sidan.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, placera hasselnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek korv i 4–6 min, eller tills genomstekta.
Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Blanda rucola, päron, hasselnötter, en skvätt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål precis innan servering.
Lägg upp sallad och pommes på tallrikar.
Bre korvbröd med senapsmajonnäs.
Halvera korv på längden.
Fyll bröd med korv och karamelliserad lök.
TIPS: Servera eventuellt med en klick ketchup att doppa i.