Blev du frestad av den spännande titeln på det här receptet? Öring och tikka masala är kanske inte en klassisk kombination, men vi lovar att de funkar fantastiskt ihop. Kachumber är en smakrik indisk sallad med gurka, tomat, lök och färska örter. Vi använder syltad rödlök och hackad mynta och koriander för extra smak. Medan fisken ugnssteks kokar vi ris och blandar ihop en vitlöksyoghurt att toppa vår bowl med.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lime
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
1 portionspåse
Mynta & koriander
2 st
Tomat
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
30 g
Tikka masala
½ st
Rödlök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
½ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Placera fisk, skinnsida ner, på en plåt med bakplåtspapper. Bre tikka masala-pasta på alla sidor utom skinnsidan.
Tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda limesaft, socker och salt i en liten skål.
Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.
Grovhacka tomat och gurka.
Riv koriander- och myntablad i grova bitar.
Vänd ner gurka, tomat, örter, salt och olivolja i skålen med syltad lök precis innan servering.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med fisk, tomatsallad och vitlöksyoghurt.