Indisk bowl med tikka masala-öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk bowl med tikka masala-öring

Indisk bowl med tikka masala-öring

med kachumbersallad och mynta

Blev du frestad av den spännande titeln på det här receptet? Öring och tikka masala är kanske inte en klassisk kombination, men vi lovar att de funkar fantastiskt ihop. Kachumber är en smakrik indisk sallad med gurka, tomat, lök och färska örter. Vi använder syltad rödlök och hackad mynta och koriander för extra smak. Medan fisken ugnssteks kokar vi ris och blandar ihop en vitlöksyoghurt att toppa vår bowl med.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Mynta & koriander

2 st

Tomat

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

30 g

Tikka masala

½ st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

½ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2736 kJ
Energi (kcal)654 kcal
Fett22.7 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater78.6 g
varav socker8.1 g
Protein33.2 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Ugnsstek fisk
2

Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Placera fisk, skinnsida ner, på en plåt med bakplåtspapper. Bre tikka masala-pasta på alla sidor utom skinnsidan.

Tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Sylta rödlök
3

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda limesaft, socker och salt i en liten skål.

Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Blanda vitlöksyoghurt
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda tomatsallad
5

Grovhacka tomat och gurka.

Riv koriander- och myntablad i grova bitar.

Vänd ner gurka, tomat, örter, salt och olivolja i skålen med syltad lök precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med fisk, tomatsallad och vitlöksyoghurt.