Ni har säkert ätit Butter Chicken på en indisk restaurang. Ikväll får ni möjlighet för att själva laga denne krämiga delikatess, som säkert kommer att smaka ännu bättre än den på restaurang. Vi serverar vår kyckling med ett ljuvligt basmatiris som får härlig gul och grön färg av att kokas med curry, och blandas med färsk spenat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Tomat
300
Kycklingbröstfilé
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Röd chili
2
Spiskummin, malen
1
Vitlöksklyfta
150
Basmatiris
1
Tomatpuré
1
Lök
1
Morot
8
Milda Mahal
2
Curry-On
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Salt (steg 5)
1
Olivolja (steg 3)
1
Vatten (steg 4)
1
Smör (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och Curry-on. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök. Riv vitlök och morot (oskalad). Finhacka tomat. Skölj och grovhacka spenat. Skär chili i tunna skivor. Tärna kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och en nypa salt* och peppar* och stek i 5-6 min eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök, vitlök och morot i 2-3 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt tomat, tomatpuré, Milda Mahal och spiskummin [½ paket, 2P] och stek i 3-4 min, eller tills tomaten har mjuknat. Rör i matlagningsgrädde och vatten* [1 dl | 2 dl] lite i taget.
Tillsätt kyckling och salt* [1 tsk | 2 tsk] och sjud i 2-3 min eller tills såsen har tjocknat något. Smaka av med peppar*. Rör om i det färdiga riset med en gaffel och blanda med spenat (spara lite till garnering).
Lägg upp gult basmatiris på tallrikar och toppa med butter chicken. Garnera med chili och resterande spenat.