Ikväll bjuder vi på en het och färgstark vardagsmiddag! Vi kokar basmatiris som får härlig gul färg och ljuvlig smak av att kokas med vår spännande färdiga kryddblandning Ginger Ninja. Medan riset kokar lagar vi en fantastisk fläskcurry med tomat, ingefära, vitlök och morot. Vi serverar vårt kryddiga ris och vår heta curry med en svalkande gurkdressing med gräddfil!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
150
Basmatiris
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
2
Morot
1
Gurka
300
Fläskkotlett hel
8
Milda Mahal
½
Tomatpuré
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
1
Rödlök
1
Bladpersilja
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
½
Vetemjöl (steg 5)
2
Vatten (steg 5)
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull. Tillsätt Ginger Ninja och fräs i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skär rödlök i 3 cm breda klyftor. Tärna morot (oskalad) och gurka i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Skär fläskkött i 3 cm strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt* och peppar*, och stek i 3-4 min eller tills genomstekt. Lägg över till en skål och ställ åt sidan.
Blanda gurka, persilja, crème fraiche [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och rödlök i 4-5 min. Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], ingefära, vitlök, Milda Mahal och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk]. Stek i 2 min. Tillsätt kycklingbuljong och vatten* [2 dl | 4 dl], och koka på medelhög värme i 2 min. Sänk till medelvärme och rör gradvis ner resterande crème fraiche så det inte bildas klumpar. Tillsätt kött och krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp ris och fläskcurry i skålar. Toppa med gurkdressing och garnera med persiljeblad.