Indisk-inspirerad pannstekt kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk-inspirerad pannstekt kolja

Indisk-inspirerad pannstekt kolja

med kachumbersallad och kikärtscurry

Kolja är en supersmarrig fisk som påminner om torsk i smaken och den spelar huvudrollen i kvällens fiskrätt med inspiration från Indien. Vi serverar vår stekta kolja på en kryddig kikärtscurry med lök, morot och kokosmjölk och toppar med kachumber – en indisk sallad med tomat, gurka och koriander.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Selleri
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

1 st

Lök

1 paket

Kikärtor

100 ml

Kokosmjölk

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Milda Mahal

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2268 kJ
Energi (kcal)542 kcal
Fett29.1 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater25.4 g
varav socker10.3 g
Protein38.9 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och morot i 1–2 min, eller tills mjuka.

Laga curry
3

Tillsätt Ginger Ninja och Milda Mahal till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt kikärtor (och kikärtsspad), kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Sänk till medelvärme och sjud i 8–10 min, tills tjocknat.

Gör kachumbersallad
4

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Finhacka koriander.

Blanda tomat, gurka, koriander, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp kikärtscurry i skålar.

Toppa med fisk och kachumbersallad.