Kvällens middag bjuder på en explosion av härliga färger och smaker! Kikärtor ugnsrostas med indisk kryddblandning och serveras med salladsost på en bädd av kokt ris och stekta grönsaker. Snabbsyltad rödlök och svalkande vitlöksyoghurt gör rätten komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
2 st
Morot
1 st
Rödlök
½ st
Zucchini
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
25 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
4 g
Milda Mahal
½ st
Vitlöksklyfta
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Mynta
½ st
Lime
1 paket
Kikärtor
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
150 g
Basmatiris
1 msk
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 3)
½ msk
Smör (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär lök i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda en generös skvätt limesaft, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd i lök i lagen.
Häll vid behov av lag innan servering.
Häll av och skölj kikärtor.
Blanda kikärtor, aprikoschutney [1/2 paket, 2P], Milda Mahal, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en ugnsform.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills gyllene.
Smält smör [1/2 msk | 1 msk] på medelvärme i en medelstor kastrull. Tillsätt Ginger Ninja och stek till väldoftande, 30 sek.
Höj till medelhög värme, tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka under lock på medellåg värme i 10 min.
Ta av kastrullen från värmen och låt ris vila under lock i 10 min.
TIPS: Var försiktig så att du inte bränner kryddblandningen!
Under tiden, skär zucchini [1/2 st, 2P] och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja på medelvärme i en stor stekpanna.
Tillsätt zucchini, morot, en nypa salt och peppar och stek i 2–3 min, eller tills mjuka.
Lägg grönsaker ovanpå ångande ris i kastrullen och sätt snabbt tillbaka locket.
Plocka myntablad.
Skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om yoghurten är för tjock.
Lägg upp ris på tallrikar och toppa med spenat och kikärtor.
Smula över salladsost [1/2 paket, 2P] och garnera med syltad lök och myntablad.
Ringla över vitlöksyoghurt.