Kyckling korma är en mild indisk curryrätt med kyckling, krämig sås och massor av härliga kryddor. Vår variant serveras med knaprigt cashewnöts-ris, söt aprikoschutney, svalkande yoghurt och haricots verts.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
20
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
1
Mynta & koriander
75
Haricots verts
2
Tomat
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
½
Lime
300
Strimlad kycklingbröstfilé
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
4
Kycklingbuljong
4
Milda Mahal
200
Kokosmjölk
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1
Smör (steg 1)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 5)
Grovhacka cashewnötter.
Smält smör [1 msk I 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Stek cashewnötter i 3-4 min, tills gyllene.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka myntablad, koriander och vitlök.
Ansa och grovhacka haricots verts [1/2 paket, 2P].
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Halvera och skär lök i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och hälften av vitlöken i 2 min, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt tomat och en skvätt vatten. Stek under omrörning tills haricots verts är mjuka, 2-3 min. Krydda med salt och peppar, och lägg till en skål med lock.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme utan att skölja den. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek lök och kyckling under omrörning tills brynt, 4-5 min.
Rör i currypasta, kycklingbuljong, Milda Mahal och resterande vitlök, och stek tills väldoftande, 1-2 min.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Sänk till medelvärme.
Rör i kokosmjölk, en generös skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Sjud tills något tjocknad, 2-3 min.
Blanda under tiden yoghurt, mynta, koriander, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Ställ fram alla ingredienser på bordet.
Lägg upp cashewnöts-ris, kyckling korma, aprikoschutney, tomat och haricots verts i skålar.