Indisk kyckling-korma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kyckling-korma

Indisk kyckling-korma

med cashewnöts-ris och söt aprikoschutney

Kyckling korma är en mild indisk curryrätt med kyckling, krämig sås och massor av härliga kryddor. Vår variant serveras med knaprigt cashewnöts-ris, söt aprikoschutney, örtyoghurt och stekta haricots verts och tomat.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

1 portionspåse

Mynta & koriander

75 g

Haricots verts

2 st

Tomat

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lime

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Milda Mahal

250 ml

Kokosmjölk

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4062 kJ
Energi (kcal)971 kcal
Fett46.4 g
varav mättat28.8 g
Kolhydrater88.2 g
varav socker21.2 g
Protein48.1 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Grovhacka cashewnötter.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Stek cashewnötter i 3–4 min, tills gyllene.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka myntablad och koriander.

Finhacka eller pressa vitlök.

Ansa och grovhacka haricots verts [1/2 påse, 2P].

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och hälften av vitlöken i 2 min, eller tills de börjar mjukna. 

Tillsätt tomat och en skvätt vatten.

Stek under omrörning tills haricots verts och tomat är mjuka, 2–3 min.

Krydda med salt och peppar, och lägg över till en skål och täck med lock.

Stek kyckling
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (utan att skölja den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek lök och kyckling under omrörning i 4–5 min, tills brynt.

Rör i currypasta, Milda Mahal och resterande vitlök, och stek 1–2 min, tills väldoftande. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga korma
5

Sänk till medelvärme, och rör i kokosmjölk, kycklingbuljong, en generös skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Sjud tills lätt tjocknad, 2–3 min.

Under tiden, blanda yoghurt, mynta, koriander, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp cashewnöts-ris, kyckling korma, aprikoschutney, tomat, haricots verts och örtyoghurt i skålar.