Kyckling korma är en mild indisk curryrätt med kyckling, krämig sås och massor av härliga kryddor. Vår variant serveras med knaprigt cashewnöts-ris, söt aprikoschutney, örtyoghurt och stekta haricots verts och tomat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
1 portionspåse
Mynta & koriander
75 g
Haricots verts
2 st
Tomat
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lime
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Milda Mahal
250 ml
Kokosmjölk
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1 msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Grovhacka cashewnötter.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Stek cashewnötter i 3–4 min, tills gyllene.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka myntablad och koriander.
Finhacka eller pressa vitlök.
Ansa och grovhacka haricots verts [1/2 påse, 2P].
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Skär lök i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och hälften av vitlöken i 2 min, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt tomat och en skvätt vatten.
Stek under omrörning tills haricots verts och tomat är mjuka, 2–3 min.
Krydda med salt och peppar, och lägg över till en skål och täck med lock.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (utan att skölja den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek lök och kyckling under omrörning i 4–5 min, tills brynt.
Rör i currypasta, Milda Mahal och resterande vitlök, och stek 1–2 min, tills väldoftande.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Sänk till medelvärme, och rör i kokosmjölk, kycklingbuljong, en generös skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Sjud tills lätt tjocknad, 2–3 min.
Under tiden, blanda yoghurt, mynta, koriander, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp cashewnöts-ris, kyckling korma, aprikoschutney, tomat, haricots verts och örtyoghurt i skålar.