Indisk lins- och kokoscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk lins- och kokoscurry

Indisk lins- och kokoscurry

med hackade cashewnötter och färsk koriander

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashew och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

2

Vitlöksklyfta

1

Lök

1

Ingefära

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Morot

2

Tomat

1

Gröna linser

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

200

Kokosmjölk

1

Koriander

40

Cashewnötter

4

Grönsaksbuljong

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)882 kcal
Energi (kJ)3689 kJ
Fett34.31 g
varav mättat20.7 g
Kolhydrater15.2 g
varav socker15.2 g
Protein32.71 g
Salt6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök och vitlök. Riv morot och ingefära. Grovhacka tomat. Skölj linser.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morot och tomat i 3-4 min.

Sjud curry
4

Tillsätt ingefära, vitlök, Ginger Ninja och currypasta. Fräs i 1 min. Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Smaksätt med salt* och peppar*.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.

Servera
6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry. Toppa med koriander, cashewnötter och en klick yoghurt. Strö över en nypa chili flakes om du gillar stark mat.