Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashew och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
2
Vitlöksklyfta
1
Lök
1
Ingefära
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Morot
2
Tomat
1
Gröna linser
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
200
Kokosmjölk
1
Koriander
40
Cashewnötter
4
Grönsaksbuljong
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Chiliflakes
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök och vitlök. Riv morot och ingefära. Grovhacka tomat. Skölj linser.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morot och tomat i 3-4 min.
Tillsätt ingefära, vitlök, Ginger Ninja och currypasta. Fräs i 1 min. Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Smaksätt med salt* och peppar*.
Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.
Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry. Toppa med koriander, cashewnötter och en klick yoghurt. Strö över en nypa chili flakes om du gillar stark mat.