topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk linscurry

Indisk linscurry

med ugnsrostad aubergine och korianderolja

Finns det något bättre en kall vinterkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med linser, lök, morot och spenat. Grytan får spännande smak av vår färdiga kryddblandning Milda Mahal, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighed. Vi serverar vår ljuvliga gryta med kokt ris och rostad aubergine, och så toppar vi med en crunchy koriander- och jordnötsolja!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Aubergine

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

4

Grönsaksbuljong

8

Milda Mahal

½

Tomatpuré

100

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200

Kokosmjölk

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150

Basmatiris

1

Koriander

½

Röd chili

20

Jordnötter

1

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

1.5

Vatten (steg 3)

½

Salt (steg 3)

3

Vatten (steg 4)

½

Salt (steg 4)

1.5

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)854 kcal
Energi (kJ)3574 kJ
Fett32.09 g
varav mättat18 g
Kolhydrater108.91 g
varav socker18.4 g
Protein25.36 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Halvera aubergine på längden. Skär varje halva i fyra skivor på längden, och dela sen skivorna på hälften. Placera aubergine i ett lager på en plåt med bakpapper. Blanda med lite olivolja*, hälften av Milda Mahal, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, tills gyllene och mjuk.

Förbered råvaror
2

Skiva rödlök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka morot (oskalad). Skölj linser. Skölj spenat.

Koka curry
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs lök och morot i 2 min. Tillsätt resterande Milda Mahal, tomatpuré [½ burk, 2P], vitlök och linser. Fräs i 1 min. Rör i kokosmjölk, vatten* [1½ dl | 3 dl], sojasås [½ paket, 2P] och grönsaksbuljong. Koka upp, sjud sen på låg värme tills linserna är färdiga, 20-25 min. Rör sedan i spenat tills mjuk. Krydda med salt* [½ tsk | 1 tsk] och peppar*. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om curryn är för tjock. 

Koka ris
4

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda korianderolja
5

Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Finhacka jordnötter. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Blanda koriander, jordnötter, limezest, och olivolja* [11/2 msk | 3 msk] i en liten skål. TIPS: Tillsätt chili om du tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och curry i skålar och toppa aubergine. Ringla över koriander- och jordnötsolja och servera med limeklyftor vid sidan av.