topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk svampbhaji

Indisk svampbhaji

med mjukt basmatiris och varmt vitlöksnaan

Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi frestar med en svampbhaji. Har du aldrig hört om bhaji? Det är en indisk snack som består av friterade grönsaker! Vi friterar lök, zucchini och svamp och blandar med tomatsås. Vi serverar vår svampbhaji med fluffigt basmatiris, och ljuvliga varma vitlöksnaan.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Spiskummin, malen

2 st

Naanbröd

200 g

Champinjoner

1 st

Lök

150 g

Basmatiris

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Koriander

30 g

Tikka masala

1 paket

Krossade tomater

1 st

Ingefära

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ st

Zucchini

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

3 msk

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 4)

½ msk

Smör (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3971 kJ
Energi (kcal)949 kcal
Fett29.1 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater138.8 g
varav socker18.4 g
Protein23.8 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C °C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjuk. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Skala och riv ingefära fint. Skär svamp i tunna skivor. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär lime i klyftor. Grovhacka koriander(inklusive stjälkar). Skölj spenat.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Stek lök, zucchini och svamp i 6-8 min, tills lök är mjuk och svamp börjar att bli brynt. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt ingefära, spiskummin, Tikka Masala och hälften av vitlöken och stek i 1 min, eller tills väldoftande. Tillsätt vatten* [3 msk I 6 msk] och rör tills vattnet har avdunstat, 2-3 min.

Koka svampbhaji
4

Tillsätt krossade tomater, en stor skvätt limejuice, socker* [1/2 msk | 1 msk] smör* [1/2 msk | 1 msk] och hälften av koriander. Sjud i 8-9 min, eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*.

Gör vitlöksnaan
5

Blanda olivolja* [1 msk I 2 msk], resterande vitlök , en nypa koriander, och en nypa salt* och peppar* i en skål. Pensla naanbröd med vitlöksolja och värm i ugnen i 2-3 min. Tillsätt spenat till den färdiga svampbhaji, och rör tills den har mjuknade.

Servera
6

Lägg upp ris på tallrikar och toppa med svampbhaji. Strö över koriander och servera med limeklyftor och vitlöksnaan.