Indonesisk sataykyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesisk sataykyckling

Indonesisk sataykyckling

med vitlökskokt ris och asiatisk äppelslaw

Ikväll går den kulinariska resan till Indonesien och vi trollar fram en fantastisk sataykyckling med sojasås. Fantastiska tillbehör är krämigt vitlökskokt ris med smör och en krispig och färgstark äppelslaw med rödkål, salladslök och honung- och ingefärsdressing!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Proteinrik
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

25 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Äpple

1 st

Salladslök

50 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2477 kJ
Energi (kcal)592 kcal
Fett11.2 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater80.7 g
varav socker18.1 g
Protein41.1 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt och grönt
2

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna skivorna. Skär äpple i tunna skivor.

Blanda äppelslaw
3

Blanda kålmix, rödkål, vit salladslök, äpple, och honung- och ingefärsdressing i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt* och peppar*. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt sataysås
5

Ta stekpannan av värme och rör i sataysås, sojasås [1/2 st, 2P] och en skvätt vatten* med kycklingen.

Servera
6

Lägg upp vitlökris och äppelslaw i skålar. Toppa med indonesisk sataykyckling och skeda över resterande sataysås. Garnera med grön salladslök.