Ikväll går den kulinariska resan till Indonesien och vi trollar fram en fantastisk sataykyckling med sojasås. Fantastiska tillbehör är krämigt vitlökskokt ris med smör och en krispig och färgstark äppelslaw med rödkål, salladslök och honung- och ingefärsdressing!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
25 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Äpple
1 st
Salladslök
50 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna skivorna. Skär äpple i tunna skivor.
Blanda kålmix, rödkål, vit salladslök, äpple, och honung- och ingefärsdressing i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.
Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt* och peppar*. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Ta stekpannan av värme och rör i sataysås, sojasås [1/2 st, 2P] och en skvätt vatten* med kycklingen.
Lägg upp vitlökris och äppelslaw i skålar. Toppa med indonesisk sataykyckling och skeda över resterande sataysås. Garnera med grön salladslök.