Nudlar är perfekt när du vill laga en snabb middag utan att kompromissa med den goda smaken! Denna vegetariska rätt som du svänger ihop på under en halvtimme är fullproppad med härliga ingredienser och konsistenser. Vi vänder udonnudlar, broccoli och svamp i en sataysås med ingefärspasta, vitlök, sriracha och jordnötter. Sedan toppar vi med cashewnötter, salladslök, chili och sesamfrön, och så är middagen serverad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Röd chili
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
10 g
Sriracha
50 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
10 g
Ingefärspasta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
250 g
Broccoli
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Champinjoner, skivade
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
1 msk
Ketchup till sås
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till svamp
1 dl
Sparat nudelvatten
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka jordnötter.
Blanda ingefärspasta, vitlök, sriracha, sojasås, sataysås, ketchup, vitvinsvinäger och jordnötter i en medelstor skål.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp med salt i 3–4 min, eller tills brynt.
Koka broccoli och nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet.
Tillsätt nudlar, broccoli, soja-sataysås och sparat nudelvatten till pannan med svamp. Vänd runt tills allt är täckt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.
Toppa med salladslök, sesamfrön, färsk chili och cashewnötter.