Ingefärsnudlar och nötcrunch
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ingefärsnudlar och nötcrunch

Ingefärsnudlar och nötcrunch

med umamisvamp och broccoli

Nudlar är perfekt när du vill laga en snabb middag utan att kompromissa med den goda smaken! Denna vegetariska rätt som du svänger ihop på under en halvtimme är fullproppad med härliga ingredienser och konsistenser. Vi vänder udonnudlar, broccoli och svamp i en sataysås med ingefärspasta, vitlök, sriracha och jordnötter. Sedan toppar vi med cashewnötter, salladslök, chili och sesamfrön, och så är middagen serverad!

Taggar:
Stark
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja
Nötter
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd chili

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

10 g

Sriracha

50 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

10 g

Ingefärspasta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

250 g

Broccoli

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Champinjoner, skivade

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup till sås

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till svamp

1 dl

Sparat nudelvatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2536 kJ
Energi (kcal)606 kcal
Fett22.4 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater94.4 g
varav socker13.8 g
Protein23.3 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Blanda sås
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka jordnötter.

Blanda ingefärspasta, vitlök, sriracha, sojasås, sataysås, ketchup, vitvinsvinäger och jordnötter i en medelstor skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek svamp
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp med salt i 3–4 min, eller tills brynt.

Koka nudlar och broccoli
4

Koka broccoli och nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet.

Tillsätt nudlar
5

Tillsätt nudlar, broccoli, soja-sataysås och sparat nudelvatten till pannan med svamp. Vänd runt tills allt är täckt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.

Toppa med salladslök, sesamfrön, färsk chili och cashewnötter.