Ingefärsstekt broccoli- och svampwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ingefärsstekt broccoli- och svampwok

Ingefärsstekt broccoli- och svampwok

med råris, cashewnötter & lime

Ikväll lagar vi en härlig wok med massor av goda grönsaker! Vi steker svamp, lök och broccoli, som får fantastisk smak av att stekas med woksås, sriracha & lime. Vi serverar med ris, som får en uppgradering av att kokas med stekt ingefära och vitlök, och så toppar vi med salladslök och cashewnötter!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

40

Cashewnötter

2

Vitlöksklyfta

200

Champinjoner

1

Ingefära

170

Råris

250

Broccoli

1

Lök

1

Salladslök

1

Ekologisk lime

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

10

Sriracha

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

5

Vatten (steg 1)

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)293 kcal
Energi (kJ)1224 kJ
Fett11.26 g
varav mättat2 g
Kolhydrater25.84 g
varav socker17.2 g
Protein13.93 g
Salt2.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära och hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [5 dl | 10 dl] och koka upp. Skölj riset ordentligt i en sil. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 25-30 min, eller tills riset är mjukt. Ställ åt sidan.

Förbered råvaror
2

Skär broccoli i små buketter. Skiva svamp. Hacka lök. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor. Grovhacka cashewnötter.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp, lök och resterande vitlök tills mjuka och gyllene, 5-7 min.

Tillsätt broccoli
4

Tillsätt broccoli, en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar* till stekpannan. Stek under omrörning i 8-10 min, eller tills mjuka. Tillsätt en skvätt vatten* vid behov för att undvika att det bränns vid.

Koka sås
5

Rör i asiatisk woksås, sriracha [1/2 paket, 2P], en skvätt limejuice och en skvätt vatten* med grönsakerna. Sjud tills de är täckta i sås, 2-3 min. TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du skippa eller ta mindre av sriracha.

Servera
6

Lägg upp ris och wok i skålar. Toppa med salladslök och cashewnötter och servera med limeklyftor.