Ikväll lagar vi en härlig wok med massor av goda grönsaker! Vi steker svamp, lök och broccoli, som får fantastisk smak av att stekas med woksås, sriracha & lime. Vi serverar med ris, som får en uppgradering av att kokas med stekt ingefära och vitlök, och så toppar vi med salladslök och cashewnötter!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40
Cashewnötter
2
Vitlöksklyfta
200
Champinjoner
1
Ingefära
170
Råris
250
Broccoli
1
Lök
1
Salladslök
1
Ekologisk lime
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
10
Sriracha
¼
Salt (steg 1)
5
Vatten (steg 1)
Smör (steg 1)
Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära och hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [5 dl | 10 dl] och koka upp. Skölj riset ordentligt i en sil. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 25-30 min, eller tills riset är mjukt. Ställ åt sidan.
Skär broccoli i små buketter. Skiva svamp. Hacka lök. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor. Grovhacka cashewnötter.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp, lök och resterande vitlök tills mjuka och gyllene, 5-7 min.
Tillsätt broccoli, en skvätt vatten*, en nypa salt* och peppar* till stekpannan. Stek under omrörning i 8-10 min, eller tills mjuka. Tillsätt en skvätt vatten* vid behov för att undvika att det bränns vid.
Rör i asiatisk woksås, sriracha [1/2 paket, 2P], en skvätt limejuice och en skvätt vatten* med grönsakerna. Sjud tills de är täckta i sås, 2-3 min. TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du skippa eller ta mindre av sriracha.
Lägg upp ris och wok i skålar. Toppa med salladslök och cashewnötter och servera med limeklyftor.