Italiensk grillostburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk grillostburgare

Italiensk grillostburgare

med karamelliserad lök och rosmarinpotatis

Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett läckert recept på vegetariska burgare med massor av spännande ingredienser. Våra smarriga burgare byggs med pestodressing, stekt grillost, rucola och karamelliserad lök. Vi serverar våra fantastiska burgare med väldoftande rosmarinpotatis.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Rosmarin

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

50

Krämig pestodressing

1

Rödlök

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20

Rucola

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

2

Vatten* (steg 2)

1

Socker (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)993 kcal
Energi (kJ)4154 kJ
Fett48.9 g
varav mättat25.4 g
Kolhydrater98.2 g
varav socker20.2 g
Protein38.6 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor.

Plocka och finhacka rosmarinsblad [1/2 st, 2P].

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, rosmarin, en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.

Karamellisera lök
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.

Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt. Sjud i 3-5 min, tills karamelliserat.

Ta av från värme och lägg över lök på en tallrik. 

Förbered bröd och ost
3

Skölj rucola [1/2 påse, 2P].

Skär grillost i skivor på längden (2 st/person). 

Dela briochebröd på mitten.

Stek grillost
4

Skölj av stekpannan och hetta upp den med en ny skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek grillost i 2-3 min på varje sida, tills gyllene.

Värm burgerbröd
5

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda, när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.

Servera
6

Lägg upp rosmarinpotatis och briochebröd på tallrikar.

Bre pestodressing på ena halvan av bröden, och toppa med grillost, rucola, karamelliserad lök och andra halvan av bröden. 

Servera med resterande pestodressing.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image