Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett läckert recept på vegetariska burgare med massor av spännande ingredienser. Våra smarriga burgare byggs med pestodressing, stekt grillost, rucola och karamelliserad lök. Vi serverar våra fantastiska burgare med väldoftande rosmarinpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
½
Rosmarin
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1
Grillost
(Innehåller Mjölk)
50
Krämig pestodressing
1
Rödlök
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20
Rucola
½
Olivolja (steg 2)
2
Vatten* (steg 2)
1
Socker (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor.
Plocka och finhacka rosmarinsblad [1/2 st, 2P].
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, rosmarin, en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.
Skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.
Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt. Sjud i 3-5 min, tills karamelliserat.
Ta av från värme och lägg över lök på en tallrik.
Skölj rucola [1/2 påse, 2P].
Skär grillost i skivor på längden (2 st/person).
Dela briochebröd på mitten.
Skölj av stekpannan och hetta upp den med en ny skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek grillost i 2-3 min på varje sida, tills gyllene.
Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda, när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.
Lägg upp rosmarinpotatis och briochebröd på tallrikar.
Bre pestodressing på ena halvan av bröden, och toppa med grillost, rucola, karamelliserad lök och andra halvan av bröden.
Servera med resterande pestodressing.