Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Med dagens middag drömmer vi oss bort till ett soligt Jamaica och det karibiska köket. Vi lagar en krämig kokoscurry med massor av härliga kryddor och sötpotatis som rostats gyllene och mjuk i ugnen. Curryn får sällskap av kidneybönsris och vi toppar med rostade kokosflingor, hackad koriander och färsk chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
150 g
Långkornigt vitt ris
½ paket
Kidneybönor
450 g
Sötpotatis
1 st
Lök
1 st
Paprika
½ burk
Tomatpuré
4 g
Goan Xacuti
8 g
Panamat
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
200 ml
Kokosmjölk
½ st
Röd chili
1 portionspåse
Koriander
½ st
Lime
¼ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 dl
Vatten (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokosflingor i 30 sek, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Häll av kidneybönor.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris, kidneybönor [1/2 paket, 2P] och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, grovhacka lök.
Grovhacka paprika.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och paprika i 2–3 min, eller tills mjuka.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], Goan Xacuti, Panamat och grönsaksbuljong till stekpannan och stek i 1 min.
Tillsätt kokosmjölk, vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Sänk till medellåg värme och sjud i 5 min, tills tjocknat.
Vänd ner rostad sötpotatis i såsen.
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Grovhacka koriander.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Lägg upp ris och curry i skålar.
Toppa ris med rostad kokos och curry med chili och koriander.
Pressa över en skvätt limesaft.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.