Andra veckan av de olympiska sommarspelen firar vi med en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, rostade sesamfrön och asiatisk majo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
1
Ingefära
½
Rödlök
25
Vitvinsvinäger
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
1
Pak choi
1
Gurka
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
10
Sesamfrön
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
150
Jasminris
¼
Salt (steg 1)
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Socker* (steg 2)
Skala och riv ingefära fint. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, en nypa socker* och salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att rödlöken täcks och rör om. Ställ åt sidan tills servering.
Pressa vitlök. Riv morot (oskalad). Skär pak choi i 1 cm tjocka skivor. Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Överför till en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och resterande ingefära i 1 min. Tillsätt nötfärs, en nypa salt och peppar och stek tills brynt, 3-4 min. Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min. Tillsätt woksås och en skvätt vatten*. Rör tills färsen är täckt i sås, 30 s. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Häll av lagen från löken. Lägg upp ris i skålar och toppa med japansk nötfärs, picklad lök och gurka. Garnera med rostade sesamfrön och toppa med asiatisk majo.