Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot, brytärtor och sesamfrön. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Salladslök
2
Morot
1
Ingefära
150
Förskuren spetskål
75
Sockerärtor
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Rödkål, förskuren
100
Fullkornsnudlar
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
10
Sesamfrön
20
Sriracha
2
Ägg (steg 4)
½
Salt (steg 4)
Skiva salladslök tunt - dela upp de vita och de gröna delarna. Riv morot (oskalad) grovt. Finriv ingefära. Dela brytärtor på längden.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] och koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Blanda rödkål, hälften av spetskål, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Massera i 30 sek, tills kålen mjuknat. Ställ åt sidan.
Vispa ägg* [2 st | 4 st] i en medelstor skål. Tillsätt vit salladslök, ingefära, resterande spetskål, hälften av moroten, och hälften av sojasåsen. Blanda väl och rör sedan i panko, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.
Hetta upp en stor stekpanna på medel värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Forma färs till platta biffar med en matsked - ca. 2 biffar per pers. Stek biffar i 4-5 min på varje sida eller tills gyllene och genomstekta. Låt dem rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper. TIPS: Undvik att vända biffarna för tidigt, då kan de gå sönder.
Blanda kål med färdiga nudlar, morot, brytärtor, sesamfrön och resterande sojasås. Lägg upp japanska grönsaksbiffar och nudelsallad på tallrikar. Ringla över srirachasås och garnera med grön salladslök. Servera sesammajonnäs vid sidan av.