topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanska vegobiffar

Japanska vegobiffar

med knaprig nudelsallad och sesammajonnäs

I kväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot och sockerärtor. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

2 tsk

Ingefära

150 g

Rödkål, förskuren

150 g

Förskuren spetskål

2 st

Morot

½ portionspåse

Sockerärtor

2 st

Salladslök

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

2

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2147 kJ
Energi (kcal)513 kcal
Fett19.9 g
varav mättat3 g
Kolhydrater61.5 g
varav socker17.8 g
Protein20 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär salladslök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad).

Riv ingefära (oskalad).

Dela sockerärtor på längden.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar
2

Tillsätt nudlar och koka i 4–6 min, eller tills de är mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Blanda smet
3

Vispa ägg i en medelstor skål.

Tillsätt salladslök, ingefära, hälften av spetskålen, hälften av moroten och hälften av sojasåsen, och blanda väl.

Tillsätt panko, salt och en nypa peppar, och blanda väl.

Stek vegobiffar
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Klicka ut smet i pannan med en sked för att göra 2 biffar per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Förbered nudelsallad
5

Blanda rödkål, resterande spetskål, resterande sojasås, resterande morot, avrunna nudlar och sockerärtor i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör om.

Servera
6

Lägg upp vegobiffar och nudelsallad på tallrikar.

Ringla över sriracha.

Servera med en klick sesammajonnäs.