Mört fläskkött och paprika, morot och salladslök får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och chili. Vi serverar vår kinesiska fläskwok med fluffigt jasminris, jordnötter och grön salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
150
Jasminris
1
Paprika
1
Morot
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1
Salladslök
40
Sweet chilisås
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
30
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
½
Chiliflakes
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Vatten (steg 2)
¼
Vetemjöl (steg 2)
½
Olivolja (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Blanda vatten [1 dl | 2 dl] och vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk] i en liten skål.
Rör i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och chili flakes [1/2 påse, 2P], och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.
Skär morot i tunna strimlor.
Kärna ur och skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött med en nypa salt i 1-2 min på varje sida, tills genomstekt. Lägg över till en tallrik.
Hetta upp samma stekpanna med olivolja [1/2 msk | 1 msk] på hög värme.
Stek paprika, morot och vit salladslök med en nypa salt i 2-3 min, tills något mjuka.
Rör i sås och sjud i 1-2 min, tills såsen börjar tjockna.
Rör i kött och sjud i 1-2 min, tills uppvärmt.
Lägg upp ris och kinesisk fläskwok i skålar.
Strö över jordnötter och grön salladslök.