Kinesisk hoisinkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesisk hoisinkyckling

Kinesisk hoisinkyckling

med aprikossås och rostad broccolini

Kvällens kulinariska resa går till Kina, och vi frestar med kinesisk hoisinkyckling med aprikossås och rostad broccolini. Mör kyckling får fantastisk smak av att blandas med hoisinsås, och aprikossåsen är späckad med ljuvliga smaksensationer. Spännande är tillbehör sesamingefärsris och en krispig gurksallad med salladslök.

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé

30

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

1

Gurka

1

Salladslök

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Ingefära

2

Vitlöksklyfta

150

Jasminris

150

Broccolini

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

12.5

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2

Goan Xacuti

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

¼

Vetemjöl (steg 3)

1

Vatten (steg 3)

1

Smör (steg 3)

¼

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)707 kcal
Energi (kJ)2956 kJ
Fett19.79 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater86.01 g
varav socker16.2 g
Protein45.76 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.

Riv ingefära (oskalad).

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelvärme. Fräs ingefära och sesamfrön i 1-2 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Rosta kyckling
2

Krydda kyckling på båda sidor med salt [1/4 tsk |1/2 tsk] och placera den på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i 15-18 min, tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Koka aprikossås
3

Medan kyckling tillagas, blanda vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk] och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten skål. 

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en ny medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs Goan Xacuti [1/2 påse, 2P] i 1-2 min.

Rör i vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], aprikoschutney, mjölmix, sojasås [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 2-3 min, rör då och då, och ställ sedan åt sidan.

Rosta broccolini
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Placera broccolini på andra sidan av plåten, när det återstår 10-12 min av kycklingens tillagningstid. Ringla över en skvätt olivolja, och strö över vitlök och en nypa salt.

Rosta i ugnen i 10-12 min, tills mör.

Blanda gurksallad
5

Medan broccolini steks i ugnen, tärna gurka i 1 cm stora bitar. 

Skär salladslök i tunna skivor. Blanda salladslök, gurka, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och en nypa salt i en skål.

Riv färdig kyckling i strimlor med en gaffel på plåten, och blanda strimlorna med hoisinsås.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med hoisinkyckling, gurksallad och broccolini.

Garnera med chili flakes.

Ringla över lite aprikossås och servera resten vid sidan av.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.