Kinesiska Kung Pao räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesiska Kung Pao räkor

Kinesiska Kung Pao räkor

med jasminris och stekta grönsaker

Ikväll går den kulinariska resan till Kina och vi frestar med kinesiska Kung Pao räkor. Vi steker räkor, morot, paprika och salladslök, och blandar med sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Vi serverar våra Kung Pao räkor med fluffigt jasminris, och så toppar vi med jordnötter.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Stark
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

150

Jasminris

40

Sweet chilisås

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

30

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

10

Sriracha

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1

Salladslök

2

Morot

1

Paprika, grön

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Vatten (steg 2)

¼

Vetemjöl (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)533 kcal
Energi (kJ)2232 kJ
Fett7 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater90.61 g
varav socker26.1 g
Protein25.76 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda chilisås
2

Blanda vatten [1 dl | 2 dl] och vetemjöl [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Rör i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2P], och ställ åt sidan. TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.

Stek räkor
3

Krydda räkor med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Förbered grönsaker
4

Skär morot (oskalad) i skivor. Halvera, kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skär salladslök i tunna skivor.

Stek grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme. Stek paprika och morot med en nypa salt i 2-3 min. Tillsätt salladslök, och lägg sen över till en tallrik. Tillsätt chilisås till stekpannan och sjud i 1-2 min eller tills såsen börjar tjockna. Lägg tillbaka räkor och grönsaker i stekpannan och sjud i ytterligare 1-2 min.

Servera
6

Lägg upp ris, grönsaker och Kung Pao räkor på tallrikar, och strö över jordnötter.