Ikväll går den kulinariska resan till Kina och vi frestar med Kung Pao räkor. Vi steker räkor, morot, paprika och salladslök, och blandar med sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Vi serverar våra Kung Pao räkor med fluffigt jasminris, och så toppar vi med jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
2 st
Morot
10 g
Sriracha
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Paprika, grön
40 g
Sweet chilisås
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 dl
Vatten till sås
¼ msk
Mjöl till sås
¼ tsk
Salt till räkor
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, blanda vatten och vetemjöl i en skål tills klumpfri.
Rör i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha, och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.
Krydda räkor med en nypa salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Skär morot (oskalad), paprika och salladslök i tunna skivor.
Torka ur stekpannan innan du hettar upp olivolja i samma stekpanna på hög värme.
Stek paprika, morot, salladslök och salt i 2–3 min. Lägg sen över grönsaker på en tallrik.
Sätt stekpannan på medelhög värme och tillsätt chilisås. Koka i 1–2 min, eller tills såsen börjar tjockna.
Lägg tillbaka räkor och grönsaker i stekpannan och koka i ytterligare 1–2 min.
Lägg upp ris, grönsaker och Kung Pao räkor på tallrikar.
Strö över jordnötter.