Koreansk BBQ-fläskkotlett och vitlöksris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk BBQ-fläskkotlett och vitlöksris

Koreansk BBQ-fläskkotlett och vitlöksris

med sesamsyltade grönsaker och het sås

Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med vår BBQ-kryddade fläskkotlett som vi serverar med jasminris, syltade grönsaker och BBQ-sås. Med sina djärva smaker och aromatiska kryddor kombinerar denna rätt det bästa som det koreanska köket har att erbjuda.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Lime

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

200 g

Romansallad

1 st

Salladslök

250 g

Skivad fläskkotlett

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller Soja, Sesam)

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

¼ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2579 kJ
Energi (kcal)616 kcal
Fett17 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater82.9 g
varav socker15.5 g
Protein35.1 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta grönsaker
2

Skär gurka i tunna stavar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime.

Blanda en generös skvätt limesaft, socker och salt i en medelstor skål.

Vänd gurka, morot och sesamfrön i lagen och ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött till pannan och krydda med BBQ-kryddmix, salt och en nypa peppar.

Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sås
5

Blanda koreansk BBQ-sås, chiliflakes och salt i en liten skål.

Skär kött i tunna skivor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris, kött, syltade grönsaker och sallad på tallrikarna.

Toppa kött och ris med salladslök och servera med BBQ-sås i en skål.

TIPS: Testa att fylla salladsblad med ris, kött, syltade grönsaker och BBQ-sås för den ultimata upplevelsen!