Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med vår BBQ-kryddade fläskkotlett som vi serverar med jasminris, syltade grönsaker och BBQ-sås. Med sina djärva smaker och aromatiska kryddor kombinerar denna rätt det bästa som det koreanska köket har att erbjuda.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 st
Gurka
1 st
Morot
1 st
Lime
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
200 g
Romansallad
1 st
Salladslök
250 g
Skivad fläskkotlett
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)
75 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller Soja, Sesam)
1 g
Chiliflakes
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
¼ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sås
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär gurka i tunna stavar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera lime.
Blanda en generös skvätt limesaft, socker och salt i en medelstor skål.
Vänd gurka, morot och sesamfrön i lagen och ställ åt sidan.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött till pannan och krydda med BBQ-kryddmix, salt och en nypa peppar.
Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Blanda koreansk BBQ-sås, chiliflakes och salt i en liten skål.
Skär kött i tunna skivor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris, kött, syltade grönsaker och sallad på tallrikarna.
Toppa kött och ris med salladslök och servera med BBQ-sås i en skål.
TIPS: Testa att fylla salladsblad med ris, kött, syltade grönsaker och BBQ-sås för den ultimata upplevelsen!