Bulgogi är en koreansk maträtt gjord av kött tillagat med kryddor och sojasås, vilket ger en karamelliserad gyllenbrun färg. Vår härliga variant innehåller vegofärs, sojasås, BBQ-sås, sriracha och ketchup. Vi serverar vår bulgogi med fluffigt ris, pak choi med morot, sesamfrön och lime, och krämig asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
10 g
Sriracha
½ g
Chiliflakes
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Morot, Julienne
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Ketchup till sås
2 msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, grovhacka pak choi. Halvera lime.
Blanda pak choi, morot, sesamfrön, salt, olivolja, chiliflakes, socker och en generös skvätt limesaft i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs i 4–5 min, tills lätt brynt.
Sänk till medelvärme och rör i sojasås, BBQ-sås, sriracha, ketchup och vatten.
Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegofärs.
Servera med pak choi-sallad och asiatisk majonnäs.