.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Crème fraiche
500
Potatis
200
Spetskål
Korv
12.5
Senap
(Innehåller Senap)
1
Bladpersilja
½
Citron
1
Äpple
1
Rödbeta
1.33
Smör
1
Mjölk
¼
Salt
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll vattnet i en medelstor kastrull och tillsätt en generös nypa salt*. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatisen i kastrullen med kokande vatten. Koka i 10-15 min tills bitarna är mjuka.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek korven i 10-12 min. Vänd på dem då och då så att de får en jämn stekyta.
Häll av vattnet från potatisen och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa med antingen en potatisstöt, potatispress eller gaffel tills du har ett slätt potatismos.
Finstrimla spetskål [1/2 st, 2 pers]. Finstrimla äpple till tändsticksstorlek, alternativt riv det. Skala och riv rödbeta. Finhacka persiljeblad (kasta stjälkar), lägg lite åt sidan till garnering. Dela citron i klyftor.
Blanda kål, äpple, rödbeta, persilja, en skvätt citronjuice, crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], senap [1/2 paket, 2 pers] i en bunke. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Fördela potatismos, korv och rödbets- och äppelcoleslaw mellan era tallrikar. Garnera med resterande persilja, och ropa att maten är klar.