Kotlettstrimlor i kokosmjölk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kotlettstrimlor i kokosmjölk

Kotlettstrimlor i kokosmjölk

med ris, mango- och jordnötssalsa

.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Jasminris

½

Paprika

1

Röd paprika

1

Salladslök

1

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

½

Röd chili

Fläskkotlett hel

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

250

Kokosmjölk

½

Mango

20

Jordnötter

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)280 kcal
Energi (kJ)1172 kJ
Fett0.53 g
varav mättat0.2 g
Kolhydrater62.24 g
varav socker1 g
Protein6.7 g
Salt2.8 g

Instruktioner

1

Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva både paprikor och salladslök tunt. Skala och riv sedan vitlök och ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skär kotlett i 1 cm breda strimlor på en separat skärbräda.  

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs paprika och salladslök i 5 min.Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt sedan åt sidan på en tallrik. Häll i en till skvätt olja* i pannan och fräs kotlettstrimlorna i 4-5 min. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt ingefära, vitlök, sojasås, kokosmjölk, currypasta (stark!), samt paprika och salladslök (igen) i stekpannan med kotlettstrimlor. Låt sjuda tills såsen är uppvärmd, 3-4 min. TIPS: Currypastan är ganska stark så vi rekommenderar att du tillsätter den eftersmak. 

5

Skala och skär mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Grovhacka jordnötter. Blanda mango och jorndnötter i en skål - detta är kvällens salsa.

6

Lägg upp riset i djupa tallrikar. Toppa med kotlettstrimlor i kokossås, grönsaker och mangosalsa. Avsluta med att strö över lite chili (stark!) på toppen.