.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Baharat kryddmix
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
150
Potatis
½
Zucchini
Nötfärs
25
Ketchup
15
Balsamvinäger
1
Krossade tomater
2
Kycklingbuljong
½
Ciabatta
75
Gräddfil
Smör
2
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på hög värme. Stek lök, vitlök, baharat och köttfärs i 4-5 min tills köttet har fått färg. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Tillsätt potatis och zucchini och stek i ytterligare 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Häll i ketchup, balsamvinäger, kycklingbuljong, krossade tomater och vatten* [2 dl | 4 dl]. Koka upp, sänk värmen och låt gulaschen sjuda i 15-20 min under lock. Krydda med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Späd med mer vatten om såsen blir för tjock.
Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. Bre varje skiva med smör*. Placera brödet på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 4-5 min tills de blivit gyllene och krispiga.
Servera gulaschen i skålar tillsammans med en klick gräddfil och med brödskivor vid sidan av.