Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde och bacon. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chiliflakes, färsk basilika och ost! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
2 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
½ g
Chiliflakes
140 g
Bacon, tärnad
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till pasta
Tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon, tomat och zucchini i 4–5 min, eller tills bacon är genomstekt och zucchini är mjuk.
Sänk till medelvärme, tillsätt pasta till stekpannan, och stek i 1 min.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, kycklingbuljong, Mamas Favorit och salt till stekpannan.
Sjud tills såsen har tjocknad något och pastan är "al dente", 3–4 min.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med riven ost, chiliflakes och basilikablad.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.