Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
280
Kycklinginnerfilé
400
Småpotatis
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
60
Salladsmix
1
Basilika
20
Solroskärnor
1
Äpple
Smör (steg 5)
Smör (steg 2)
¼
Salt (steg 5)
Koka upp vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Grovhacka basilikabladen.
Tillsätt potatis och en nypa salt* till det kokande vattnet. Låt koka i 10-15 min tills den är mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med en klick smör* och en nypa salt*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Blanda kyckling, en skvätt olivolja* och Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt kycklingen till stekpannan och stek i 3-4 min per sida tills den fått fin stekyta och är genomstekt. Ta av stekpannan från värmen och lägg över kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Kärna ur och skiva äpple tunt. Skölj salladsmix. Blanda en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt äpple och salladsmix. Vänd salladen precis innan servering så den håller sig krispig.
Låt stekpannan svalna något innan du sätter tillbaka den på medelvärme med en skvätt olivolja* och en klick smör*. Finhacka eller pressa vitlök. Fräs sedan vitlök i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och hälften av basilikan och låt såsen värmas upp, 1-2 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar*.
Fördela potatis, kyckling och äppelsallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikasås. Garnera med solrosfrön och återstående basilika.