Krämig basilikakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig basilikakyckling

Krämig basilikakyckling

med kokt potatis och tranbärssallad

Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Förskuren spetskål

4 g

Vitlöksflörter

280 g

Kycklinginnerfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2765 kJ
Energi (kcal)661 kcal
Fett30.3 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater55.8 g
varav socker20.4 g
Protein39.8 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis.

Grovhacka basilika.

Koka potatis
2

Tillsätt potatis till det kokande vattnet, och koka i 12–15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Krydda med en nypa salt och peppar. Täck med lock och sätt åt sidan.

Stek kyckling
3

Medan potatisen kokar, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Blanda kyckling, salt, olivolja och Vitlöksflörter i en stor skål.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tranbärssallad
4

Medan kycklingen steks, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Lägg ner spetskål i en stor skål, ringla över olivolja och massera i 30 sek.

Blanda sedan i äpple, tranbär, salt och en nypa peppar.

Koka sås
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i stekpannan som användes till kyckling på medelvärme.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och basilika, och koka i 1–2 min, eller tills uppvärmd. Krydda med salt och en generös nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar.

Ringla basilikasås över kycklingen.