Gör något extra av veckans snabba pastarätt med en härlig sås gjord på citron, vitlök och grön och gul zucchini. Toppa med hackade valnötter, basilika och riven pecorino och servera med fräsch päronsallad dressad med smakrik balsamvinäger. På nolltid har du en fenomenal vegetarisk middag att sätta tänderna i!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
½
Zucchini, Gul
1
Zucchini
3
Vitlöksklyfta
1
Citron
1
Päron
20
Valnötter
1
Basilika
20
Pecorino Romano ost
250
Spaghetti
70
Rucola
75
Crème fraiche
4
Grönsaksbuljong
Koka upp vatten* i en stor kastrull. Finhacka gul zucchini. Riv grön zucchini. Finhacka vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Kärna ur och skiva päron tunt. Grovhacka valnötter. Grovhacka basilikablad. Riv pecorino. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Lägg spaghettin i det kokande vattnet och koka i 7-8 min, eller tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Blanda päronskivor, rucola, balsamvinäger och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Smaksätt med en nypa salt*. TIPS: Vänd salladen precis innan servering så att salladen håller sig krispig längre.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs både gul och grön zucchini i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och citronzest och fräs i ytterligare ca 1 min.
Rör i crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], grönsaksbuljong och pastavattnet. Låt sjuda i 1-2 min, eller tills uppvärmt. Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock. Krydda med en nypa salt* och peppar*, rör ner pastan och blanda väl.
Fördela krämig citronspaghetti med färgglad zucchini mellan era tallrikar. Toppa med pecorino, valnötter och basilika. Servera med citronklyfta, päron- och rucolasalladen vid sidan av.