Härligt vegetariskt pastarecept med maxade smaker. På endast 25 minuter serverar du välkokt spaghetti med en gräddbaserad sås gjord på vitlöksstekt halloumi, chili, lagrad ost, citronzest och persilja. Till detta en fräsch kålsallad och citronklyftor. Ett perfekt sätt att stilla hungern!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
200
Halloumi
250
Spaghetti
1
Schalottenlök
2
Vitlöksklyfta
1
Citron
1
Röd chili
1
Bladpersilja
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
150
Kålmix
2
Ägg
½
Vatten
Skär halloumi i 1 cm stora bitar. Blötlägg bitarna i en bunke med kallt vatten* - detta drar ur sältan ur halloumin. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Koka spaghetti i 7-8 min, eller tills al dente. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till såsen, häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Finhacka schalottenlök. Pressa vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Kärna ur och skiva chili tunt. Finhacka persilja. Häll av halloumibitarna och dutta torra med hushållspapper. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök, vitlök och halloumi i 7-10 min tills halloumin är gyllene.
Blanda matlagningsgrädde, äggulor*, grönsaksbuljong, riven ost, citronzest, chili och hälften av persiljan i en bunke. Tillsätt blandningen till stekpannan och rör runt i 1 min. Tillsätt spaghetti och det sparade pastavattnet och rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Blanda kålmix, en skvätt citronjuice, olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.
Fördela krämig halloumipasta mellan era tallrikar och strö över resterande persilja. Servera med citronklyftor och kålsallad vid sidan av.