I kväll bjuder vi på en het och färgstark vardagsmiddag! Vi kokar basmatiris som får härlig gul färg och ljuvlig smak av vår spännande kryddblandning Ginger Ninja. Medan riset kokar lagar vi en fantastisk fläskcurry med vitlök, morot och indiska kryddor i en krämig crème fraiche-sås. Vi serverar vårt kryddiga ris och vår smakrika curry med en svalkande gurkdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
1 st
Gurka
300 g
Fläskkotlett hel
8 g
Milda Mahal
½ burk
Tomatpuré
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Lök
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
2 dl
Vatten (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs Ginger Ninja i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lök i 3 cm breda klyftor.
Tärna morot (oskalad) och gurka i 1 cm stora bitar.
Skär kött i 3 cm långa strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kött, krydda med en nypa salt och peppar och stek i 3–4 min, eller tills genomstekt.
Ställ åt sidan i en skål.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, blanda gurka, crème fraiche [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Stek morot och lök i 4–5 min, tills mjuka.
Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], vitlök, Milda Mahal och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och stek i 1–2 min.
Tillsätt kycklingbuljong och vatten [2 dl | 4 dl]. Sjud på medelhög värme i 2–3 min.
Sänk till medelvärme och rör ner resten av crème fraichen lite i taget, så det inte bildas klumpar. Tillsätt kött och krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp ris och fläskcurry i djupa tallrikar.
Toppa med gurkdressing.