Har du aldrig hört om korma? Det är en mild indisk gryträtt med kött och grönsaker och massor av härliga kryddor. Vår variant innehåller fläskkött, lök, spenat, tomat, curry, indiska kryddor och kokosmjölk. Vi serverar vår korma med fluffigt basmatiris och garnerar med färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
4
Milda Mahal
4
Curry-On
125
Kokosmjölk
150
Basmatiris
½
Lime
1
Lök
4
Kycklingbuljong
1
Tomat
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Vitlöksklyfta
1
Koriander
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
1
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött, lök, en nypa salt, Milda Mahal och Curry-On i 2-3 min, tills lök mjuknat något.
Tillsätt vitlök och tomat, och stek i 30 sek.
Rör i vatten [1 dl | 2 dl], kokosmjölk [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en skvätt limejuice i stekpannan.
Sänk till medelvärme och sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat och köttet är genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt spenat, och rör tills den har mjuknat.
Rör om i ris med en gaffel.
Plocka korianderblad.
Lägg upp ris och korma i skålar.
Garnera med korianderblad och servera med resterande limeklyftor.
TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du inte tycker om det.