Krämig korma på fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig korma på fläsk

Krämig korma på fläsk

med basmatiris och färsk koriander

Har du aldrig hört om korma? Det är en mild indisk gryträtt med kött och grönsaker och massor av härliga kryddor. Vår variant innehåller fläskkött, lök, spenat, tomat, curry, indiska kryddor och kokosmjölk. Vi serverar vår korma med fluffigt basmatiris och garnerar med färsk koriander.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

4

Milda Mahal

4

Curry-On

125

Kokosmjölk

150

Basmatiris

½

Lime

1

Lök

4

Kycklingbuljong

1

Tomat

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Vitlöksklyfta

1

Koriander

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

1

Vatten (steg 4)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)694 kcal
Energi (kJ)2902 kJ
Fett29.2 g
varav mättat14.8 g
Kolhydrater66.7 g
varav socker5.6 g
Protein38.6 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Medium Saucepan

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor. 

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. 

Skölj spenat. 

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött, lök, en nypa salt, Milda Mahal och Curry-On i 2-3 min, tills lök mjuknat något.

Tillsätt vitlök och tomat, och stek i 30 sek.

Laga korma
4

Rör i vatten [1 dl | 2 dl], kokosmjölk [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en skvätt limejuice i stekpannan.

Sänk till medelvärme och sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat och köttet är genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt spenat, och rör tills den har mjuknat.

Rör om i ris med en gaffel.

Plocka korianderblad.

Servera
6

Lägg upp ris och korma i skålar.

Garnera med korianderblad och servera med resterande limeklyftor. 

TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du inte tycker om det.