Krämig korma på fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig korma på fläsk

Krämig korma på fläsk

med basmatiris och färsk koriander

Har du aldrig hört om korma? Det är en mild indisk gryträtt med kött och grönsaker och massor av härliga kryddor. Vår variant innehåller fläskkött, lök, spenat, tomat, curry, indiska kryddor och kokosmjölk. Vi serverar vår korma med fluffigt basmatiris och garnerar med färsk koriander.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

4 g

Milda Mahal

125 ml

Kokosmjölk

150 g

Basmatiris

½ st

Lime

1 st

Lök

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Tomat

30 g

Spenat

1 portionspåse

Koriander

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2904 kJ
Energi (kcal)694 kcal
Fett29.2 g
varav mättat14.9 g
Kolhydrater66.9 g
varav socker6.3 g
Protein38.6 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Medium Saucepan

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor. 

Finhacka tomat.

Skölj spenat. 

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött, lök, Milda Mahal och currypasta i 3-4 min, tills lök mjuknat något.

Tillsätt tomat, och stek i 30 sek.

Laga korma
4

Rör i vatten [1 dl | 2 dl], kokosmjölk [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, chiliflakes, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en skvätt limesaft i stekpannan.

Sänk till medelvärme och sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat och köttet är genomstekt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt spenat till såsen och rör om tills den har mjuknat.

Plocka korianderblad.

Servera
6

Lägg upp ris och korma i skålar.

Garnera med korianderblad.

Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten. 

TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du inte tycker om det.