topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

med broccoli och citron

.

Allergener:
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Citron

250

Broccoli

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

75

Crème fraiche

4

Kycklingbuljong

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)353 kcal
Energi (kJ)1475 kJ
Fett3.28 g
varav mättat1 g
Kolhydrater72.5 g
varav socker1.6 g
Protein12.75 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt vitlök och kycklingstrimlor och stek i 7-8 min tills genomstekta. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

2

Finriv citronzest [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers]. Dela broccoli i små buketter. Grovhacka persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Tillsätt citronzest och broccoli till stekpannan och stek i 5-6 min. Krydda med en rejäl nypa salt* och peppar*.

4

Häll det kokande vattnet i en kastrull, tillsätt en generös nypa salt* och koka tagliatellen i ca 4 min tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] och rör om.

5

Tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], kycklingbuljong och vatten* (se ingredienslistan) till stekpannan och rör om ordentligt. Låt såsen sjuda i 1-2 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock. 

6

Fördela tagliatelle och den krämiga kycklingsåsen med broccoli mellan era tallrikar. Garnera med persilja, och hugg in.