Krämig Mac n Cheese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig Mac n Cheese

Krämig Mac n Cheese

med portobello och tryffel-pangrattato

Den amerikanska klassikern mac n cheese är kanske så tätt på ”comfort food” man kan komma – alltså trygg och välsmakande mat som sprider en känsla av välbehag i hela kroppen! Med rigatoni i en härlig ostsås med crème fraiche och svamp som toppas med spröd pangrattato med vitlök och tryffelolja får vi krämighet och krispighet i en härlig kombination. En snabb sallad med körsbärstomater, pistagenötter och en vinägrett blir ett perfekt grönt tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Nötter
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

15 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

150 g

Portabello

8 ml

Tryffelolja

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

250 g

Körsbärstomater

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

30 g

Senap

(Innehåller Senap)

60 g

Salladsmix

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till pangrattato

¼ tsk

Salt till svamp

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4474 kJ
Energi (kcal)1069 kcal
Fett61 g
varav mättat30.9 g
Kolhydrater88.9 g
varav socker13.5 g
Protein39.3 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min, eller tills ”al dente”.Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Gör pangrattato
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 3–4 min, tills gyllene och krispig.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Ta av stekpannan från värme och rör ner vitlök.

Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Stek svamp
3

Skär svamp i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, tills brynt.

Krydda med salt och ställ åt sidan på en tallrik.

Blanda sallad
4

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera körsbärstomater.

Blanda balsamvinäger, hälften av senapen, olivolja, socker, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Vänd ner salladsmix och körsbärstomater i vinägretten precis innan servering.

Laga sås
5

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Tillsätt crème fraiche, gouda, hälften av finriven ost, grönsaksbuljong, resterande senap, sparat kokvatten och en generös nypa peppar.

Sjud under omrörning tills osten har smält, ca 1–2 min.

Rör ner pasta och svamp, krydda med salt och ta av pannan från värme.

Rör ner tryffelolja och återstående finriven ost i pangrattaton precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Lägg upp mac n cheese i skålar och toppa med pangrattato.

Servera med sallad toppad med pistagenötter.