Krämig pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pärlcouscous

Krämig pärlcouscous

med stekt bacon och färsk spenat

Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, steker vi med bacon, svamp och zucchini. Sedan blandar vi allt och tillsätter spenat, creme fraiche och basilika. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Selleri
Vete
Gluten
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

200 g

Champinjoner

1 st

Zucchini

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Basilika

140 g

Bacon, tärnad

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)695 kcal
Energi (kJ)2906 kJ
Fett30.7 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater69.9 g
varav socker9.6 g
Protein28.7 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Skär svamp i tunna skivor. Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka på bredden. Finhacka basilika. Skölj spenat.

Stek bacon & grönsaker
3

Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Stek bacon och svamp i 2-3 min. Sänk till medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök och zucchini, och stek i ytterligare 3-4 min. Tillsätt sojasås och en generös nypa peppar.

Tillsätt pärlcouscous
4

Sänk till medelvärme. Tillsätt färdig pärlcouscous, crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av basilikan.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar och garnera med resterande basilika.